Magánóvoda

A gyermekek óvodába való beíratásának kötelezettsége a szülő döntése alapján teljesülhet önkormányzati óvodában, egyházi óvodában vagy magánfenntartó óvodájában. Ez utóbbira használjuk a magánóvoda elnevezést, bár a jogszabályokban az óvoda az óvoda, és egységes szabályozások vonatkoznak rá, és szintúgy részesülhet a központi támogatási rendszerből is.

Magánóvodát szeretnék nyitni

Az Nkt. 95. § (7) bekezdésében foglaltak értelmében 2015. szeptember 1-jén lép hatályba a 8. § (2) bekezdés azon rendelkezése, miszerint a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában kötelező óvodai foglalkozáson vesz részt. Ezért igen aktuális óvodát indítani.

Magánóvodát működtetek

Az óvoda gyakorlati működtetése mellett sok olyan kérdés felmerül, amely az állandóan változó jogszabályi környezet miatt a fenntartót váratlanul éri: jelentési kötelezettségek, benyújtási határidők, újabb és újabb dokumentációk vezetése. Egyesületünk “külsős” oktatói, tanácsadói tevékenysége során segítjük a magánóvoda fenntartókat, hogy ezeket az információkat naprakészen megkapják.